Bästa lugnande hund

Bäst i test: Bästa lugnande till hund 2024

Publicerad av

Lugnande tillskott till en hund innehåller ingredienser som ska skapa avslappning och ett lugn hos din hund. Dessa lugnande medel kan finnas i flera olika former så som sprayer, tabletter, oljor med mera. Du kan därför anpassa och välja fritt utefter vad som passar din hund. Ett lugnande medel till din hund är främst till för att användas vid speciella tillfällen då din hund behöver bli lugn och avslappnad. Exempelvis vid nyår, veterinärsbesök och under ensamträning. Vad utgör då ett medel till det bästa lugnande för din hund?

Det bästa lugnande för din hund skall verka snabbt, skapa ett lugn för din hund och innehålla testade ingredienser.

De 5 bästa lugnande till hund

1. Animigos Calming Drops – Bästa lugnande till hund vid kloklippning

Bästa lugnande hund kloklippning

Form: Droppar

Animigos Calming Drops den bästa lugnande till hund vid kloklippning. Det är ett flytande kosttillskott som innehåller vitaminer, mineraler och aminosyror. De lugnande droppar är perfekta att kombinera i samband med måltid eller under en vattenpaus. Animigos lugnande droppar innehåller enbart naturliga ingredienser och har inga kända biverkningar.

Vad vi gillar med tabletterna: Ger din hund lugn och goda vitaminer, mineraler och aminosyror.
Passar bra för dig som: Vill ha ett lugnande medel med enbart naturliga ingredienser.

2. Animigos Calming Aid – Bästa lugnande till hund för nyår

Bästa lugnande hund nyår

Form: Kapslar

Animigos Calming Aid är de bästa lugnande för hund under nyår. Dessa kommer i tablettform och är mycket populära att ge hunden under nyår, speciellt i förebyggande syfte. Nyckelingredienserna i detta tillskott är Citronmeliss, Passionsblomma och Ashwagandha. Dessa ingrediensers primära uppgift att att lugna både kropp och sinne. Människor har intagit dessa i flera år med lyckade resultat. Passar bra att använda under nyår.

Vad vi gillar med tabletterna: Lugnar din hund under stessiga situationer.
Passar bra för dig som: Vill ha ett lugnande medel i tablett form som lugnar hundens kropp och sinne.

3. Adaptil Calm On The Go – Bästa lugnande till hund för bilåkning

Bästa lugnande hund bilåkning

Typ: Halsband

Adaptil’s Calm On The Go halsband är det bästa lugnande för din hund under bilåkning. Halsbandet verkar snabbt och har en lugnande effekt om din hund är orolig eller stressad under en biltur. Halsbandet innehåller hundens egna trygghetsferomoner vilket utsöndras när halsbandet sitter på. Passar bra att använda när hunden åker bil eller andra transportmedel vilket kan öka stress.

Vad vi gillar med halsbandet: Ett snabbt verkande halsband som lugnar din hund på några minuter.
Passar bra för dig som: Söker efter ett snabbt verkande och lugnande halsband för bilturer.

4. Pet Remedy Lugnande Spray – Bästa lugnande hund spray

Bästa lugnande hund spray

Form: Spray

Pet Remedys Lugnande Spray är den bästa sprayen för att lugna din hund. Hundar reagerar starkt på dofter och lukt, på både gott och ont. Denna sprayen innehåller valeriana, vetivert och andra eteriska oljor som skapar en lugnande effekt för din hund. Spraya på en filt och tag med vid situationer där du vet att din hund kommer att känna stress.

Vad vi gillar med sprayen: Snabbt verkande spray som lugnar hunden märkbart.
Passar bra för dig som: Söker en spray som lugnar din hund.

5. Sanal Relax – Bästa lugnande till hund vid åska

Bästa lugnande hund åska

Form: Kapslar

Sanal Relax är de bästa lugnande för din hund vid åska. Dessa tabletter påverkar hundens signalsubstans i hjärnan som styr sömn-mönstret. Efter intag av tabletterna kommer hunden känna ett stort lugn och avslappning. Ungefär som när man ätit en stor måltid.

Vad vi gillar med tabletterna: Ger din hund ett stort lugn och avslappning.
Passar bra för dig som: Söker snabb-verkande tabletter vid stress av åska.


Bästa lugnande för hund

Att tänka på innan köp av lugnande till hund

 • Användningsområde
  Fundera ut när du kommer att behöva lugna din hund. Det är viktigt att du väljer rätt lugnande medel till rätt situation.
 • Effekt
  Vilken effekt vill du att det lugnande skall ge din hund? Vissa lugnande ger hunden en sömn-effekt och andra bara en mer lugnande effekt.
 • Typ av lugnande
  Det finns lugnande medel i tablett-form, spray, droppar med mera. Välj den form som passar din hund bäst.
 • Innehåll
  Kolla bruksanvisningen noga så att det lugnande inte innehåller något som din hund är allergisk emot.

Vad är lugnande till hund?

De lugnande medel som säljs till hundar i olika former är till för att främja avslappning och kan minska stress eller ångest hos din hund. Lugnande medel till hundar kan innehålla en mängd olika ingredienser bland annat Citronmeliss, Passionsblomma och Ashwagandha.

Typer av lugnande ingredienser

Citronmeliss

Citronmeliss används för att lugna hunden ytterst lite och kan även verka för att lösa kramper hos hundar. Effekterna av citronmeliss är bland annat att blodtrycket och pulsen sänks, bakteriedödande och arbetar inflammationshämmande.

Passionsblomma

Passionsblomma anses ha en lugnande effekt på hundars sinne, kropp och mage. Exempelvis kan passionsblomma hjälpa din hund att bli lugn och sansad för att sova en hel natt.

Ashwaganda

Ashwagandha anses ha goda hälsoeffekter på din hund och har därför använts i åratal i lugnande medel. Eftersom din hund har fördel av preparatet. De främsta fördelarna med ashwagandha är att det bidrar till minskad stress och ångest hos din hund. Exempelvis vid separationsångest eller hyperaktivitet.

När kan man använda lugnande till hund?

Det finns olika situationer som din hund kan tänkas behövas använda lugnande medel. Dessa situationer kan variera från hund till hund eftersom varje hund kan ha svårt för olika saker i vardagen.

 1. Nyligen hemkommen valp
  När du ska hämta hem din valp är det lätt att din hund blir upphetsad av själva situationen men också av alla nya intryck och av saknaden av sin mamma och syskon. För att behålla valpen sansad kan man använda sig av lugnande för att på så sätt jämna ut valpens humör och mående under tiden som den anpassar sig till allt nytt.
 2. Ensamhets träning
  Upplever du att din hund blir stressad och ångestladdad när du försöker att lämna den ensam så är det ett bra verktyg att ge den lugnande för att göra hunden lugn och sansad tills dess att du ska lämna den en stund.
 3. Nyår
  På nyår kan din hund bli stressad och orolig över alla ljuden som helt plötsligt uppstår och som den väldigt aldrig eller väldigt sällan hört innan. Du kan därför ge din hund lugnande på nyår för att minska dess oro och stress påslag. Detta såklart utefter dess behov och inte i förebyggande syfte.

Vanliga frågor

Vilka former av lugnande medel för hund finns det?

Det finns i tablett, spray, droppar och halsband.

Fungerar lugnande medel för hund?

Ja, dessa medel fungerar för att lugna ner din stressade hund.

Vad kostar lugnande medel till hund?

Allt mellan 100-300kr, beroende på märke och ingredienser.