Bästa kyldynan hund

Bäst i test: bästa kyldynan hund 2024

Publicerad av

När de varmaste månaderna kommer under sommarhalvåret så kan det bli för varmt för vissa hundar. Till skillnad från oss människor så svettas inte hundar. Detta kan göra att det blir väldigt varma, även om de ligger i skuggan. En kyldyna eller kylmatta, som det också kallas, är hundens bästa vän under sommaren och hjälper hunden att svalka sig när det blir lite för varmt. Vi har i denna artikeln recenserat de bästa kyldynorna för hund.

Men vad utgör då en kyldyna till den bästa? Den bästa kyldynan skall vara giftfri, kyla bra och skön att ligga på för din hund.

De 5 bästa kyldynorna för hundar

1. Aveo Kylbädd – Bäst i test

Kyldyna bäst i test

Aveo kylbädd är den bästa kyldynan i vårat test. Denna kyldynan är fylld med giftfritt gelé som kommer att kyla ner och lugna din hund under varmare dagar. Dynans material är av kraftig nylon vilket är skönt för hunden att ligga på. Dynan görs enkelt rent med en disktrasa. Fungerar att lägga i en befintlig hundbädd, i bilen, på altanen eller direkt på golvet.

Vad vi gillar med kyldynan: Kyler hunden bra, enkel att tvätta och gelén innehåller ej gifter.
Passar bra för dig som: Vill ha en kyldyna som fungerar bra och kan användas var som helst.


2. Pets M kyldyna – Bästa kyldyna små hundar

bästa kyldynan små hundar

Pets M kyldyna är den bästa kyldynan för små hundar. Pets kyldyna svalkar din hund omedelbart utan förberedelser. Kyldynan är gjord utav vattentät PVC och är fylld av kylgel som är non-toxic för din hund. Valet av material på kyldynan gör att den är lätt att göra ren.

Kyldynan finns i tre stycken olika storlekar vilket gör den användbar för både små och stora hundar. Dynan är smidig och enkel samt går även att vika ihop vilket gör att den är lätt att ha med sig överallt i väskan.

Vad vi gillar med kyldynan: En kyldyna som passar alla storlekar på hundar och som kyler ner bra.
Passar bra för dig som: Vill ha en kyldyna som är lätt att vika ihop och ta med i väskan.


3. Flamingos kyldyna – Bästa kyldyna för stor hund

Bästa kyldynan stora hundar

Flamingos kyldyna är den bästa kyldynan till stora hundar. Denna kyldyna är fylld med kylgelé vilket gör att den ger en kylande effekt utan att behövas kylas ner. Vilket gör att den är redo att användas direkt. Skulle en ytterligare kylande effekt önskas så kan dynan placeras i kylskåpet.

Kyldynan är lätt att göra ren och kräver enbart att man torkar av den med en trasa. Vilket gör den perfekt att ta med sig överallt. Exempelvis i bilen eller till stranden.

Vad vi gillar med kyldynan: Kyler ner hunden utan att behövas kylas ner.
Passar bra för dig som: Vill ha en kyldyna som är lätt att användbar överallt och är enkel att se efter.


4. Chilly kyldyna – bästa billiga kyldynan

Bästa billiga kyldynan

Kyldynan Chilly hos Petster är fylld med en kylande gelé i bäddens botten och har även upphöjda kanter som skall ge din hund ett bra stöd. Den kylande effekten aktiveras när hunden lägger sig i bädden. Kyldynan kräver ingen nedkylning innan användning och kan därför användas när och vart som helst.

Kyldynan finns i två olika storlekar vilket gör att du kan anpassa storleken efter din hunds storlek.

Vad vi gillar med kyldynan: Ger en kylande effekt först när hunden lägger sig på dynan.
Passar bra för dig som: Vill ha en kyldyna som kan ge din hund det där extra stödet under tiden denne ligger ner.


5. Trixie Kyldyna Soft

Bästa kyldynan

Kyldynan Trixie innehåller en stor mängd fyllnad vilket gör att den kan ge din hund en kylande effekt under en längre period. Kyldynan kräver inga förberedelser innan användning utan aktiveras så fort hunden placerar sig på den.

Kyldynan är vikbar och består av ett vattentät PVC material vilket gör det enkelt att torka av och bibehålla dess ytskikts.

Vad vi gillar med kyldynan: Går att vika ihop vilket gör att den tar liten plats i väskan. Lätt att ta med sig.
Passar bra för dig som: Vill ha en kyldyna som är mjuk och skön för din hund.


Bästa kyldynan för hund

Att tänka på innan du köper en kyldyna

  • Materialval
    Innan du köper en kyldyna är det viktigt att överväga vilket material kyldynan är gjord av. Detta eftersom valet av material kommer ha en stor inverkan på hur väl kyldynan kommer att hålla sig sval och hjälpa din hund att bli nerkyld. Ytterligare en fördel med att välja ett bra material är för hållbarhetens skull. Eftersom du vill kunna nyttja din kyldyna ett längre tag så är det viktigt att materialet tål att en hund lägger sig, står på och reser sig upp från dynan.
  • Rätt storlek
    För att din hund ska ha den bästa och största nyttan av kyldynan är det viktigt att du anpassar kyldynans storlek utefter din hunds storlek. Ett bra mått att utgå ifrån är att din hund ska kunna ligga på kyldynan med hela sin kropp utan att behöva dra ihop sig eller ligga med tassarna utanför.
  • Funktionalitet
    En kyldyna har som grundlig funktionalitet att kyla ner din hund på en varm sommardag. Men det finns olika varianter av kyldynor och hur den kylande effekten aktiveras. Vissa kyldynor behöver blötläggas, vissa behöver läggas i frysen medans vissa kyldynors kylande effekt aktiveras av vikt när hunden lägger sig på dynan. Här gäller det för dig som ägare att se till hundens behov och vad som skulle passa för eran situation.

Hur fungerar en kyldyna?

De flesta kyldynorna innehåller en gel som är till för att absorbera en hunds värme när den är som mest överhettad. Så fort hunden lägger sig på kyldynan så aktiveras gelen. Vilket gör att du som hundägare inte behöver förbereda mattan innan din hund kan använda den. Det är även viktigt att gelen i din hunds kyldyna är giftfri så att hundens hud inte reagerar eller skadas på något sätt. Men det viktigaste av allt är att kyldynan är bekväm och tillräckligt stor för att din hund ska få en skön och sval stund.

Hur länge håller sig en kyldyna kall?

De bästa kyldynorna kan hålla sig kalla i flera timmar och kan användas gång på gång. Däremot kan den behöva “återhämta sig” efter några timmar för att återfå sin kylande effekt.

Är det farligt för en hund att använda en kyldyna?

En kyldyna används för att kyla ner din hund under de varma sommardagarna och bör användas efter utsatta rekommendationer. Dynorna blir aldrig iskalla och därför är det ofarligt om din hund använder kyldynorna på rätt sätt.

Hur rengörs en kyldyna?

De flesta kyldynorna är gjorda i ett material som är enkelt att rengöra. För de flesta räcker det oftast bara med att man torkar av ytan med en blöt trasa. Skulle du känna att det krävs ytterligare rengöring är det viktigt att se till varje enskild kyldynas tvätt-rekommendationer.