Bästa kloslipen för hund

Bäst i test: bästa kloslipen för hund 2024

Publicerad av

Hunden är människans bästa vän och även de behöver vårdas efter och tas hand om. Precis som en människa behöver klippa sina naglar behöver en hund det också. Om hundens klor skulle bli för långa finns det en risk för att de går av, orsakar blödning eller att det går så långt att klon växer inåt i hundens tass och skapar obehag.

Att få din hund att ligga still tillräckligt länge eller få den att känna sig trygg kan vara svårt när du använder dig av en nagelsax. Ett smidigare alternativ, både för dig och din hund, är klosliparen som gör det möjligt att fila ner din hunds naglar till en behaglig längd.

Animigo Kloslip (bäst i test)

5/5

Moser Kloslip (med batteri)

4.5/5

Andis Klofil (sladdlös)

4/5

Men vad gör då en kloslip för hund till den bästa? Den bästa kloslipen skall vara tystgående för att inte skrämma hunden och vara enkel att hantera.

De 3 bästa kloslipen för hund

1. Animigo kloslip – bäst i test

Kloslip bäst i test

Animigos egna “Nail Grinder” är den kloslip som är bäst i test. Kloslipen är lätt att hantera och behändig för användaren och ger din hund en trygg och smidig slipning av naglarna. Den har många funktionella och smidiga funktioner så som två olika hastigheter som möjliggör noggrann och smidig trimning, tysta och låga vibrationer under 60 decibel som inte stressar upp din hund och möjlighet till USB laddning i exempelvis bil eller via din laptop.

Kloslipen passar hundar i alla storlekar och med den diamant formade slipen kan du lätt fila ner din hunds naglar utan att behöva oroa dig för att klippa för mycket.

Vad vi gillar med kloslipen: En kloslip som passar hundar i alla storlekar.
Passar för dig som: Letar efter en kloslip som är lätt hanterad och behändig för en trygg och smidig slipning på din hund.

Fördelar

Två hastigheter för enkel användning

Passar djur i alla storlekar

Lätthanterlig

Tysta och låga vibrationer

Portabel och uppladdningsbar

Nackdelar


2. Moser kloslip – kloslip med batteri

bästa kloslipen med batteri

Moser kloslip är den bästa kloslipen som drivs av batterier. Den är tyst, lätt och praktisk och ger dig och din hund en enkel och behaglig användning. Kloslipen bedrivs på 2 st AA – batterier och kommer med två stora och två små sliphuvuden. Vilket gör att kloslipen passar hundar i alla storlekar.

Moser kloslip möjliggör för användaren att anpassa hastigheten vid slipningen samt om användaren vill att slipen ska rotera bakåt eller framåt. För bästa möjliga syn och säkerhet vid slipning har kloslipen en minilampa framtill.

Vad vi gillar med kloslipen: En kloslip som kan användas när som helst och som inte behöver laddas upp.
Passar för dig som: Letar efter en kloslip med flera olika funktioner, så som olika hastigheter, möjliga riktningar och storlek på sliphuvud.

Fördelar

Kan användas överallt när som helst

Möjlighet till flera olika hastigheter

Sliphuvudet kan rotera både bakåt och framåt

Tystlåten och lätt hanterbar

Passar alla hundar oavsett storlek

Nackdelar

För användning krävs det två stycken AA-batterier


3. Andis Klofil – bästa sladdlösa kloslipen

Basta kloslip sladdlos

Andis klofil är en sladdlös klofil som ger ifrån sig minimalt med ljud och vibrationer för den bästa upplevelsen för dig och din hund. När du köper Andis klofil medföljer de två stycken olika sliphuvuden som enkelt gör att du kan anpassa slipningen utefter vad din hund behöver.

Klofilen är uppladdningsbar vilket gör det enkelt att använda klofilen vart du vill.

Vad vi gillar med kloslipen: En klofil som gör det enkelt för dig att slipa klorna på din hund.
Passar för dig som: Letar efter en klofil som enkelt kan användas överallt.

Fördelar

Sladdlös

Lågt ljud

Nästintill inga vibrationer

Lätthanterlig

Två slipstenar medföljer

Nackdelar

Begränsad användningstid

Enbart en och samma hastighet


hund som ligger på gräs
Hund som ligger på gräs

Att tänka på innan du köper en kloslip

 • Sliphuvud
  Innan du köper en kloslip är det viktigt att tänka igenom vad din hunds klor kräver och hur du bäst behandlar de. Olika kloslipar utrustas med olika typer av sliphuvuden så se till att se över vad din hund behöver och vad som matchar emot de. Vissa hundar kräver ett grövre sliphuvud medans andra hundar inte kräver ett så grovt sliphuvud.
 • Ljudnivå
  För att din hund ska känna sig så trygg och bekväm som möjligt under tiden du slipar dess klor är det viktigt att klosliparen inte utgör för mycket ljud. Återigen här är det helt beroende på hur din hund är och vad som skulle passa den bäst. Men de flesta kloslipare gör inte ifrån sig speciellt mycket ljud eller är nästintill helt tysta.
 • Vibrationer
  När det gäller vibrationer så är det viktigt för din hund att klosliparen inte skakar eller vibrerar allt för mycket när du använder den. Återigen är det utefter hur din hund är och vad du tror skulle passa bäst. De större klosliparna utgör en större risk att vibrera mer än de små klosliparna.
 • Sladd eller batteri
  En kloslip bedrivs på el, oavsett om det är via en sladd eller batterier. Du som användare måste fundera på vad som skulle passa dig bäst. De kloslipar som drivs med en sladd tenderar att vara kraftigare och kan användas hur länge som helst. Medans batteridrivna kloslipare anses vara smidigare men har en begränsad användningstid och är inte lika kraftfulla.

Vad är en kloslip?

En kloslip är ett verktyg för djurägare som drivs på elektronik, antingen via en sladd eller batterier, som hjälper de att slipa sina djurs klor. Verktyget är smidigt, lätt använt och ger din hund den bästa upplevelsen under behandlingstiden.

Hur slipar man klor på hund?

För att både du och din hund ska få den bästa och smidigaste upplevelsen av en kloslip är det viktigt att du som användare vet hur kloslipen fungerar samt vilka inställningar och sliphuvud som passar din hund bäst. Därefter finns det även steg och tips som du kan följa för att underlätta användningen av kloslipen.

 1. Slipa lite men mer kontinuerligt. Att slipa lite hela tiden är lättare för dig och mer uppskattat av din hund än att behöva slipa en lång nagel mer sällan.
 2. Håll ett stadigt och kontrollerat grepp. Viktigt att du håller ett bestämt grepp om din hunds tas och se till att hålla nära sliphuvudet på kloslipen för bästa möjliga precession och kontroll.
 3. Se till att hunden är lugn och underhälld. Innan du börjar själva slipningen är det viktigt att se till att din hund är bekväm med kloslipen. Ett tips är att ta hjälp av någon annan under första gången du ska slipa klorna.
 4. Slipa inifrån och ut. Se till att du börjar slipa underifrån och att du sedan jobbar dig ut mot spetsen av klon på båda sidorna av klon. Till sist är det viktigt att du rundar klospetsen så den är rund och fint slipad.
 5. Undvik en överhetad kloslip. Om du slipar i korta intervaller i taget så slipper du att din kloslip blir för varm och riskerar att överhettas. Detta är ett effektivt sätt för att behålla din kloslipare effektiv och kraftfull under en längre tid.

Vad är skillnaden på kloslip och klotång?

En kloslip är som en nagelfil för människor som drivs av elektricitet. Denna används för att slipa ner en hunds klor och rundar till klon vilket lämnar den utan ojämna kanter.

En klotång är en tång som liknas med en nagelsax för människor. Dessa används för att klippa klorna på en hund.

Fördelen med en kloslip är att du som användare har mer kontroll under användningen. Med en kloslip kan du styra bättre hur långt ner klorna kan slipas och du kan arbeta dig succesivt fram. Medans när du använder en klotång löper du en större risk till att klippa klon för långt ner än vad som är bäst för hunden.

Hur långa skall hundens klor vara?

En hunds klor ska vara så långa så att du kan se klorna när hunden står upp. Men de får inte heller vara för långa så att de går i golvet eller asfalten när hunden står upp eller går. Ett bra tips är att det ska finnas ett glapp emellan hundens klor och golvet när den står upp.

När skall man slipa hundens klor?

För att du som djurägare ska veta när din hunds klor behövs klippas kan ett bra tips vara att lyssna efter när du hör din hunds klor rispa emot asfalten eller golvet de går mot. När du hör detta så är det en bra indikator på att din hunds klor behövs slipas ner.

Så klipper du hundens vita kontra svarta klor

Innan du ska börja klippa din hunds klor är det viktigt att veta hur en hunds klor ser ut inuti och hur samt var man egentligen ska klippa.

Klokapseln, är det som finns ytterst på klon och är som ett hårt skal runt klon. Detta fungerar som ett skydd runt pulpan som sitter inuti klon. Klokapseln går att jämföra med en människas naglar och när du slipar dessa så upplever inte hunden någon slags smärta.

Pulpan, innanför klokapseln sitter pulpan och denna är ett mjukt och blodfyllt innanmäte som har samma form som själva klon. Om du skulle råka slipa i pulpan så kommer det att blöda och göra ont för hunden.

Svarta klor

När du slipar en svart klor så kan dessa bli lite vita och upplevas mjöliga inuti. Vilket är en indikator på att man kan fortsätta att slipa lite till. Men det gäller fortfarande att ta det försiktigt eftersom när pulpan på klon väl visar sig som en svart prick i mitten så är klon färdigslipad.

Vita klor

När man ser till vita klor på hundar är det mycket lättare att se pulpan i klon igenom klokapseln. Men trots detta är det viktigt att vara uppmärksam eftersom pulpan kan skjuta ut mer i mitten av klon än vad som syns utifrån. Även de vita klorna blir mjöliga vilket även här är en indikator på att man kan fortsätta att slipa klon ytterligare. Först när klon blir rosa, glansig och att det syns en liten rosa prick i mitten kan du sluta slipa eftersom du då nått pulpan.

Vanliga frågor

Vad kostar en kloslip?

En kloslip kostar mellan 200-1000kr beroende på märke och funktioner.

Hur länge håller batteriet på en kloslip?

Batteriet på en kloslip brukar oftast hålla runt 2 timmar. Men tänk då att det tar inte mer än 10 minuter att slipa en hunds klor så det blir 12 gånger innan du behöver ladda kloslipen igen.

Är kloslip för hund tyst?

Ja, det flesta klosliparna är skapade för att vara tysta när man slipar/filar hundens klor. Detta för att inte stressa hunden i onödan.