Glukosamin hund hero

Bäst i test: Bästa Glukosamin till hund 2024

Publicerad av

Har din fyrbenta vän börjat visa tecken på ledsmärta eller stelhet? Att se din hund kämpa med att röra sig kan vara hjärtskärande och som hundägare vill du göra allt du kan för att lindra din hunds smärta. Glukosamin är en vanlig tillskott som ofta ges till hundar med ledproblem, men med så många olika alternativ på marknaden kan det vara svårt att veta vilket som är det bästa glukosaminet för din hund.

Vi har gjort jobbet åt dig och hittat de bästa glukosaminprodukterna på marknaden för din fyrbenta vän. I den här recensionen kommer vi att gå igenom de bästa glukosaminen för hundar baserat på kvalitet, effektivitet, användarvänlighet och kundnöjdhet.

De 4 bästa glukosamin till hund

1. Animigo Glukosamin & Kondroitin – bäst i test

Animigo Glukosamin & Kondroitin är det glukosamin som blev bäst i test. Glukosamin och kondroitin är någonting som finns naturligt i hundars ben och leder men när de blir äldre minskar detta mer och mer. Detta kan i sin tur leda till smärta, stelhet och begränsad rörlighet. Genom att ge din hund Animigos Glukosamin & kondroitin, som innehåller de bästa och populäraste ingredienserna, så motverkar samt förebygger du din hunds smärta, stelhet och rörelseförmåga.

Kosttillskottet innehåller även Askorbinsyra som är en C-vitamin som förbättrar din hunds hälsa genom att bidra till att upprätthålla hundens kollagennivå som gynnar ben, brosk, tänder och hud. Ytterligare en ingrediens i kosttillskottet är Nyponextrakt som sägs ge din hund en riktig hälsoboost för både ben och leder. Detta då den innehåller naturliga mängder A-vitamin, C-vitamin samt välgörande fettsyror som är bra för hundens kropp.

Det kommer i form av en kapsel och denna ska sväljas helt av din hund. Skulle din hund däremot ha problem med att svälja kapseln så kan du öppna den och strö innehåller över din hunds foder och blanda in det. Beroende på vilken storlek din hund är så ska den doseras olika. När du köper kosttillskottet nedkommer de tydliga instruktioner som gör det enkelt att avgöra doseringen för din hund.

 • Passar alla storlekar av hundar
 • Ger snabbt och effektivt resultat och effekt
 • En burk innehåller 180 kapslar

2. Animigo Höft- & Ledkomplex – Mot ledproblem

Animigo Höft- & Ledkomplex är ett kosttillskott med en kraftfull styrka på 1078 mg som hjälper dig att ta hand om din hunds höfter och leder. Vilket kan ge de en bättre framtid i rörelse. Kosttillskottet innehåller de bästa naturliga ingredienserna för din hunds höfter och leder så som glukosamin, kondroitin, hyaluronsyra och gurkmeja. Glukosaminet hjälper din hund att hålla dess brosk hälsosamt medans kondroitinet bidrar till en bekväm rörlighet. I detta kosttillskottet har man även blandat ner hyaluronsyra samt gurkmeja som ger din hunds höfter och leder ett gott skydd mot slitage och skador.

Detta kosttillskott ges bäst mellan din hunds olika måltider för bästa möjliga effekt. Det är även viktigt att du ser till att din hund har tillgång till dricksvatten innan och efter du ger tabletten. På burken medföljer en doserings tabell som visar hur mycket du ska ge din hund beroende på dess storlek.

 • Passar hundar i alla storlekar
 • En burk innehåller 120 tabletter
 • Ger snabba effekter

3. Svenska Djurapoteket Glukosamin

Svenska djurapotekets Glukosamin hjälper din hund att bevara dess brosk friskt och hjälper det skadade brosket att inleda en nybildningsprocess. Svenska djurapoteket har även valt att inkludera ingrediensen Inulin som är en ingrediens som hjälper din hund att ta upp glukosaminet. På så sätt får din hund den bästa nyttan av glukosaminet och en förhoppningsvis en framtid fylld av rörelse och en god livskvalitet.

 • Kommer i pulver-form
 • Innehåller inulin som hjälper till att ta upp glukosaminet

4. Svenska Djurapoteket Ledsupport VET

Svenska djurapoteket Ledsupport VET är ett kosttillskott som passar hundar som har problem med sina leder. Kosttillskottet innehåller de naturliga ingredienserna glukosamin, MSM, grönläppad mussla och kondroitin som allihopa främjar friska och starka leder men en god rörlighet. Detta kosttillskott ä perfekt att användas efter exempelvis en operation eller skada, eftersom det främjar återhämtning.

Svenska djurapotekets Ledsupport VET kommer i pulverform vilket gör det enkelt för dig att mäta upp dosen och sedan blanda ner det i din hunds foder. Beroende på din hunds storlek ska den ges olika stora doser.

 • Enkelt att dosera och ge till din hund
 • Arbetar återhämtande för din hund

Att tänka på innan du köper glukosamin för din hund

 • Rådgör med din veterinär: Innan du ger din hund något tillskott eller behandling, är det viktigt att rådgöra med din veterinär. De kan ge råd om dosering och administration av glukosamin, och kan också rekommendera andra behandlingsalternativ baserat på din hunds individuella behov.
 • Kvalitet: Glukosaminprodukter kan variera i kvalitet. Det är viktigt att välja en produkt av hög kvalitet för att se till att din hund får de bästa tillskotten för sina leder.
 • Ingredienser: Kontrollera vilka ingredienser som finns i produkten. Vissa produkter kan innehålla tillsatser eller fyllnadsmedel som kan vara skadliga för din hund. Se till att välja en produkt med rena och högkvalitativa ingredienser.
 • Dosering: Se till att följa rekommenderad dosering på produkten. Överdosering kan leda till biverkningar och kan vara skadligt för din hunds hälsa.
 • Pris: Glukosaminprodukter kan variera i pris. Det är viktigt att hitta en produkt som passar din budget, men samtidigt välja en produkt av hög kvalitet för att se till att din hund får den bästa möjliga behandlingen.

Vad är glukosamin?

Glukosamin härstammar från orden glukos och amin som är den enklaste kolhydraten och en vanlig amingrupp bland aminosyror. Glukosamin är någonting som helt naturligt förekommer i kroppen hos ett flertal levande varelser som produceras i benmärgen och är en del av benets sammansättning. Att ge din hund kosttillskott innehållande glukosamin är därför vetenskapligt bevisat bidragande till att lindra ben- och ledsmärta.

Är glukosamin säkert för hundar?

Generellt anses glukosamin vara säkert för hundar att ta. Glukosamin är en naturlig förening som finns naturligt i hundens kropp och som hjälper till att bygga och underhålla ledvävnad. Glukosamin tillskott är utformade för att stödja ledhälsa genom att öka produktionen av brosk och lindra smärta och inflammation i lederna.

Men som med alla kosttillskott finns det en liten risk för biverkningar hos vissa hundar, till exempel matsmältningsbesvär, allergiska reaktioner, ökad blödningsrisk och ökade blodsockernivåer hos hundar som lider av diabetes. Det är viktigt att rådgöra med en veterinär innan du ger glukosamin till din hund, särskilt om din hund har en befintlig hälsoproblem eller om du ger någon annan medicinering. Veterinären kan hjälpa dig att bestämma om glukosamin är lämpligt för din hunds behov och doseringen som passar din hunds individuella behov.

Glukosamin kända biverkningar hos hundar

Generellt anses glukosamin vara säkert för hundar, men det finns vissa möjliga biverkningar som kan uppstå. Dessa inkluderar:

 1. Matsmältningsbesvär: Glukosamin kan orsaka mag-tarmbesvär som illamående, kräkningar, diarré eller förstoppning.
 2. Allergiska reaktioner: Vissa hundar kan vara allergiska mot glukosamin eller andra ingredienser i tillskottet, vilket kan leda till hudutslag, klåda eller andningssvårigheter.
 3. Blödning: Glukosamin kan minska blodets koagulationsförmåga, vilket kan öka risken för blödningar.
 4. Ökad glukosnivå: Glukosamin kan höja blodsockernivån hos hundar, vilket kan vara problematiskt för hundar som lider av diabetes.

Det är viktigt att notera att dessa biverkningar är relativt sällsynta och de flesta hundar upplever inga biverkningar alls. Om din hund visar tecken på någon av dessa biverkningar, eller om du är orolig för att ge din hund glukosamin, bör du rådgöra med din veterinär för att avgöra om glukosamin är en lämplig behandling för din hund.

Hur du förebygger ledproblem hos hund med Glukosamin

Glukosamin kan användas som en förebyggande åtgärd för att främja god ledhälsa och minska risken för ledproblem i framtiden. Här är några sätt som du kan använda glukosamin för att hjälpa till att förebygga ledproblem hos din hund:

 1. Ge glukosamin regelbundet: Glukosamin är mest effektivt när det ges regelbundet som en del av hundens dagliga kosttillskott. Att ge glukosamin till din hund regelbundet kan hjälpa till att stödja ledhälsa och förebygga ledproblem.
 2. Använd högkvalitativa glukosaminprodukter: Välj en högkvalitativ glukosaminprodukt som är speciellt formulerad för hundar. Undvik att ge din hund glukosaminprodukter för människor eller andra djur, eftersom dessa kan innehålla ingredienser som är skadliga för hundar.
 3. Balansera din hunds diet: En hälsosam och balanserad kost kan också hjälpa till att främja god ledhälsa. Se till att din hund får tillräckligt med protein, vitaminer och mineraler i sin kost för att stödja brosk och ledvävnad.
 4. Ge din hund motion: Regelbunden motion kan hjälpa till att stärka muskler och ledvävnad, vilket kan minska risken för ledproblem. Se till att du väljer lämplig motion som passar din hunds ålder, storlek och fysiska förmåga.
 5. Undvik övervikt: Överviktiga hundar har ökad risk för ledproblem, så det är viktigt att hålla din hund i god form genom att se till att den får tillräckligt med motion och en hälsosam diet.

Artos hos hund och glukosamin

Artros är en vanlig sjukdom hos hundar, särskilt äldre hundar och hundar som är överviktiga eller som har lidit av skador eller överansträngning. Artros orsakar smärta och stelhet i lederna och kan påverka hundens livskvalitet och rörelseförmåga.

En vanlig behandling för artros hos hundar är just glukosamin. Glukosamin tillskott är utformade för att stödja ledhälsa genom att öka produktionen av brosk och lindra smärta och inflammation i lederna.

Forskning visar

Forskning har visat att glukosamin kan vara en effektiv behandling för artros hos hundar. En studie som publicerades i Journal of the American Veterinary Medical Association visade att hundar som fick glukosamin hade signifikant minskad smärta och stelhet i lederna, jämfört med hundar som fick en placebo. Studien visade också att glukosamin var säkert för hundar att ta och inte orsakade några allvarliga biverkningar.

Det är dock viktigt att notera att inte alla hundar med artros kommer att svara på glukosaminbehandling på samma sätt. Vissa hundar kan behöva andra behandlingsalternativ, såsom smärtlindrande medicin eller fysioterapi, för att lindra smärta och stelhet i lederna.

Välj rätt glukosamin

Det är också viktigt att välja en högkvalitativ glukosaminprodukt som är utformad specifikt för hundar. Vissa glukosaminprodukter för människor innehåller andra ingredienser som kan vara skadliga för hundar, såsom xylitol. En veterinär kan hjälpa dig att välja en glukosaminprodukt som är säker och effektiv för din hund.

Hur fungerar glukosamin som kosttillskott?

Genom att ge din hund glukosamin som kosttillskott så bidrar du till att hjälpa din hund producera ledvätska, vilket gör att din hund kan röra sig fritt och smärtfritt. Ytterligare en fördel med att ge din hund glukosamin är att den bidrar också till underhåll och producering av brosk och broskbildning. Det är viktigt att din hund har brosk eftersom det skyddar skelettet mot slitage och din hund emot smärta.

Därmed genom att ge din hund glukosamin så bidrar du till att din hund kan springa fritt och hoppa högt utan smärta eller påverkande leder. Din hund ska inte behöva uppleva smärtor eller obehag efter att ha haft kul ute eller tränat osv. Därför är det viktigt att du ser efter din hunds behov eller agerar i ett förebyggande syfte.

Hur vet jag om min hund behöver glukosamin?

Det gäller att du är uppmärksam på en flertal olika tecken hos din hund som kan indikera på besvär hos din hund som kan baseras på ett sjukdomstillstånd eller ledbesvär. Olika tecken kan exempelvis vara;

 • Minskad vilja och intresse för omtyckta aktiviteter
 • Svårigheter att gå upp eller ner för trappor
 • Svårigheter att hoppa upp eller ner från något
 • Letargi – mental trötthet
 • Överkänslighet vid vissa områden
 • Svårigheter att resa sig upp
 • Stelhet i benen

Vanliga frågor

Vilket glukosamin är bäst för seniora hundar?

För seniora hundar så är Animigos Glukosamin & Kondroitin bäst att ge. Detta förebygger och motverkar ledproblem och stelhet.

Hur länge skall man ge sin hund glukosamin?

Läs alltid på förpackningen hur många tabletter du skall ge din hund dagligen. Verkar glukosaminet inte fungera på din hund så bör ni utvärdera efter 2-3 månaders användning.

Hur mycket glukosamin till hund?

Generellt sett är en vanlig dos för hundar mellan 500 och 1000 milligram glukosamin per 25 kilo kroppsvikt per dag. Denna dos kan delas upp i två eller tre doser per dag.

Kan man överdosera glukosamin?

Glukosamin är en naturligt förekommande förening som produceras i kroppen, och det är vanligtvis säkert för hundar att ta. Men precis som med alla tillskott kan det finnas risker för överdosering, även om dessa risker är relativt små. Det är viktigt att följa tillverkarens doseringsrekommendationer och att rådgöra med din veterinär innan du ger din hund glukosamin.

Hur snabbt verkar glukosamin för hund?

Det är viktigt att ha realistiska förväntningar på när glukosamin börjar ha effekt på din hunds ledproblem. Glukosamin är inte en mirakelkur, och det tar tid för det att ha en märkbar effekt på hundens ledhälsa. Generellt sett kan det ta några veckor eller månader för glukosamin att ha effekt på hundens ledhälsa. Det beror på att glukosamin behöver ackumuleras i hundens ledvätska för att hjälpa till att stödja och reparera lederna.