träningsgodis hund bäst i test

Bäst i test: Bästa träningsgodiset hund 2024

Publicerad av

När du tränar din hund så. stimulerar du din hund men det gör också att ni kommer varandra närmare. Att träna din hund handlar inte bara om att lära den nya tricks utan det kan vara allt ifrån att uppmuntra ett visst beteende till att ge den något extra gott. För allt detta så är träningsgodis perfekt att använda sig av! Allt du gör för din hund när du tränar kommer senare att underlätta vardagen för er samtidigt som det stärker bandet er sinsemellan.

Det bästa träningsgodiset är mjukt och litet så att det är enkelt för din hund att tugga i sig det samt i varierande smaker så din hund inte tröttnar.

5 bästa träninggodiset till din hund

1. Trick&Treat Träningsgodis – Testvinnare

Bäst i test

Trick&Treat Träningsgodis är de träningsgodis som är bäst i test. Godiset är smakrikt samt lättuggat för din hund och funkar därför alldeles utmärkt som träningsgodis till din hund. Förutom att godiset är perfekt vid träning så funkar det också utmärkt som en liten extra belöning eller som ett extra godsak som komplement till din hunds mat.

 • Smakrikt och mjukt
 • Perfekt både vid träning och som en extra godsak
 • Små och enkla bitar att tugga

2. Brit Care Functional Snack Antistress Shrimps – för stressade hundar

bästa träningsgodis för stressade hundar

Brit Care Functional Snack Antistress Shrimps är det bästa träningsgodiset för stressade hundar. Godiset är berikat med funktionella ingredienser samtidigt som det är fritt från spannmål. Detta träningsgodis är testat för att vara hälsosamt för din hund. Det innehåller även en blandning av örter som minskar stress hos din hund samt hampa som hjälper till att harmonisera basala funktioner i din hunds kropp och stödjer mentalt välbefinnande.

 • Berikat med funktionella ingredienser
 • Ger din hund en lugnande effekt

3. Hills Hypoallergenic Treats – för hundar med foderintolerans

bästa träningsgodis för foderintolerans

Hills Hypoallergenic Treats är det bästa träningsgodiset för hundar med foderintolerans. Godiset är krispigt, delikat och fulla med fantastisk smak som hjälper till att stärka din hunds hud och päls funktioner genom att ge näring. Hills Hypoallergenic Treats hjälper till att minska och begränsa källorna för sensibilitet samtidigt som de minimerar risken för en allergisk reaktion.

 • Anpassade för hundar med foderintolerans
 • Jobbar stärkande för din hunds hud och päls
 • Begränsar risken för en allergisk reaktion

4. Boxby Puppy Mini Hjärtan – Passar både valpar och vuxna hundar

bästa träningsgodis för både valpar och vuxna hundar

Boxby Puppy mini hjärtan är det bästa träningsgodiset som passar både valpar men även vuxna hundar. Träningsgodiset är gjort på naturliga ingredienser så som kyckling och fisk och har en låg fetthalt och innehåller inte heller något spannmål eller gluten.

 • Små och lätta bitar
 • Varierande smaker
 • Passar alla hundar oavsett ålder

5. Brit Care Functional Snack Immunity Insect – för hundar med dåligt immunförsvar

Bästa träningsgodis

Brit Care Functional Snack Immunity Insect är det bästa träningsgodiset för din hunds immunförsvar. Godiset är tillverkat på funktionella ingredienser och är helt fritt ifrån spannmål. De innehåller även vitamin C och lactobacillus som är bra och stärkande för din hunds immunförsvar samt ingefära som har en anti-inflammatoriska egenskap och som hjälper din hunds kropp att upprätthålla en naturlig metabolism. 

 • Bra för din hunds immunförsvar
 • Innehåller vitamin C, lactobacillus och ingefära
 • Stärker din hunds metabolism och arbetar anti-inflamatoriskt

bästa träningsgodis hund

Att tänka på innan du köper träningsgodis till din hund

Innan du köper träningsgodis så är det viktigt att du tänker på att du ska kolla efter samt köpa godis som passar din hunds behov. Exempelvis så som storlek, behov och tycke. Är det första gången du köper träningsgodis kan det vara svårt att veta dessa preferenserna men viktigt är då att ha ett realistiskt perspektiv utefter hur din hund är och ser ut. Mindre hundar kräver exempelvis mindre godisbitar för att inte behöva tugga så mycket eller sätta i halsen. Medans större hundar kanske klarar lite större bitar.

Sen är det även viktigt att tänka när du tänkt att använda dig av träningsgodiset. Detta eftersom olika träningsgodis ser olika ut samt kan ha olika konsistenser. Om du exempelvis enbart ska använda de hemma så kanske det inte spelar någon speciell roll. Men om du ska använda godiset under en promenad och förvara det i din jackficka eller i en väska så vill du kanske inte att de är kladdiga.

Vad är träningsgodis?

Träningsgodis kan ha olika former, konsistenser och smaker men är alla någonting smakrikt och aptitligt för din hund. Vissa träningsgodisar är tillverkade på naturliga och funktionella ingredienser medans andra kan innehålla konserveringsmedel och tillsatser. Godiset är enbart som ett komplement till din hunds foder och ska därför bara ges vid specifika eller enstaka tillfällen.

Är träningsgodis bra för hunden?

Det är viktigt att du vid sidan av godiset ger din hund en balanserad och god kost. Detta eftersom godiset enbart ska ses som ett komplement till fodret. Att få för mycket att någonting är aldrig bra men att ge det i belöningssyfte är bra och kan inte skada. Sedan är det alltid viktigt att du håller din hund aktivt både fysiskt och psykiskt så den inte tappar detta.

Vilka är fördelarna med att använda träningsgodis för hundar?

Det finns flera fördelaktiga anledningar till att du ska använda träningsgodis till din hund.

 • Förstärkning till ett gott beteende
  Genom att ge din hund träningsgodis förstärker du att hundens beteende var bra och eftersökt. Detta kan underlätta lärandet för din hund genom att tydliga visa den vad det rätta beteendet är och att du vill att hunden ska upprepa detta.
 • Träningsgodis håller din hunds fokus
  Medans ni tränar och du ger din hund träningsgodis så håller du hundens fokus från annat. Detta eftersom det är högst osannolikt att hunden mister fokus eller distraheras av dess omgivning medan den väntar eller tuggar på någonting gott. Detta kan underlätta din hunds beteende när den för sig runt omkring i hemmet.
 • En känsla av glädje
  När du belönar din hund med träningsgodis så ger det den en känsla av glädje. Detta kan också bidra till att du härdan efter får din hund att bete sig gott och till och med avskräcka från det sämre beteendet.

När ska min hund få träningsgodis?

När du ger din hund träningsgodis så belönar du ett specifikt beteende och detta kan vara givande för din hund. Men för att det ska bli tydligt för din hund så måste du vara tydlig med när träningsgodiset används och ges.

 • Ge alltid din hund träningsgodis när den gjort något du efterfrågade eller bad om. Detta hjälper de att associera dess agerande eller beteende med en godsak och därför blir det lättare för de att lära sig.
 • Det gäller att vara konsekvent med att ge din hund träningsgodis. Detta eftersom om den inte alltid får det efter att ha utfärdat ett visst beteende kan det leda till att din hund blir förvirrad och inte kopplar vilket beteende som är bra.
 • Din hunds godis ska vara smått och lättuggat så att det inte tar för lång tid för din hund att äta den. Detta eftersom din hund annars kan bli mätt snabbt på godis eller snabbt kan tappa intresse eller uppmärksamhet till träningen.