tassalva hund bäst i test

Bäst i test: Bästa tassalvan för hundar 2024

Publicerad av

Du känner igen känslan när du tar med din hund på en längre promenad i naturen och får se din hunds lycka. För att din hund ska kunna njuta av detta på bästa möjliga sätt så är det viktigt att du tar extra bra hand om din hunds tassar. Detta eftersom det är tassar som din hund går med mot asfalt varje dag och det kan leda till en stor påfrestning för din hunds tassar.

Animigo Nos & Tassalva (bäst i test)

5/5

Topline Paw Balm (balsam)

5/5

Ozami Tasspray (sprayform)

4.5/5

Maxim Tassvax (tassvax)

4.5/5

Solheds Derma10 Heel Balm (agility & jakt)

4/5

 WashBar Paw balm

3.5/5

Den bästa tassalvan ska vara mjukgörande, vårdande och reparerande för din hunds tassar.

De 6 bästa tassalvorna för din hund

1. Animigo Nos & Tassalva – bäst i test

Tassalva som blev bäst i test

Animigos egna Nos & Tassalva var ett självklart val för oss att placera i toppen av vårat test. Det är salva tillverkad av naturliga ingredienser som hjälper till att återfukta och mjuka upp din hunds torra/spruckna tassar och nos. Bara efter några dagar av insmörjning så ser hundens tassar och nos väsentligt bättre ut. Det är enligt oss en “mirakelsalva” som alla hundägare bör ha hemma och smörja in då och då i förebyggande syfte. Salvan passar för alla raser och kommer in en 60ml plåtburk. Salvan är fet och räcker i flera månader även vid dagligt bruk.

Fördelar

 • Passar till tassar & nos
 • Endast naturliga ingredienser
 • Billig
 • Håller länga
 • Reparerar, vårdar och skyddar din hunds tassar på samma gång
 • Lätt applicerbar

2. Topline Paw Balm – bästa tassbalmet

bästa tassalva hund

Topline Paw Balm är bästa tasskyddet i balm-form. Balmet har ingredienser så som sheasmör, kokosolja, rapsolja och bivax som exempelvis gör din hunds tassar återfuktade, skyddar mot irritation och motverkar inflammation. Genom att applicera balmet innan promenaden så skyddar du hundens tassar men produkten kan även appliceras efter promenaderna för att förebygga skador eller inflammationer.

Fördelar

 • Passar hundar i alla åldrar
 • Reparerar, vårdar och skyddar din hunds tassar på samma gång
 • Lätt applicerbar

3. Ozami Tasspray – bästa tassprayen

tasspray hund

Ozami Tasspray är den tassprodukt om du vill använda dig utav en spray. Sprayen gör så att din hunds tassar hålls rena ifrån salt, smuts och lera och förhindrar även att snö och slask klumpar ihop sig och sätter sig vid tassarna. Ozamis Tasspray mjukgöra och skyddar din hunds tassar ifrån de flesta påfrestningar.

Fördelar

 • Håller infektioner borta
 • Skyddar både tassar och päls från skador
 • Fungerar mjukgörande och vårdande

4. Maxim Tassvax – bästa tassvaxet

bästa tassvaxet hund

Maxim Tassvax är det bästa tasskyddet i vax-form. När du applicerar vaxet så bildas det som en film över hundens tassar som skyddas trampdynorna ifrån vatten, snö och salt. Vaxet agerar stärkande och vårdande och bidrar till att din hunds tassar hålls fria från skador eller slitningar. Detta så din hund kan njuta av de härliga promenaderna i lugn och ro.

Fördelar

 • Bra supplement för skor
 • Enkelt att applicera
 • Ger din hund starka och gör de motståndskraftiga

5. Solheds Derma10 Heel Balm – bästa tasskydet för agility eller jakt

bästa tasskyddet hund

Solheds Derma10 Heel Balm är det bästa tasskyddet för hundar som utför ett hårt arbete, exempelvis agility eller jakt. Balmet är tillverkat på naturliga produkter och är helt vattenfri, vilket gör det enkelt för dig att applicera och lätt för tassen att absorbera in. Produkten är perfekt för den känsliga tassen och passar även bra för de hundar med spruckna trampdynor.

Fördelar

 • Passar även den känsliga hundens hud
 • Producerad på naturliga ingredienser
 • Vårdande

6. WashBar Paw balm

Bästa tasskyddet hund

WashBars Paw Balm är ett balm tillverkat på enbart naturliga oljor, exempelvis bivax. Detta eftersom naturliga oljor möjliggör en snabb och effektiv återfuktning för din hunds tassar. Balmet passar perfekt att applicera när din hunds tassar utsatts för lite extra påfrestningar. Det kan vara allt från värme, kyla eller fysisk aktivitet.

Fördelar

 • Produkten är inte farlig för din hund att få i sig eftersom den är tillverkad på naturliga oljor
 • Snabb återfuktning
 • Verkar reparerande

tassalva hund bästa

Att tänka på innan du köper tassalva

En tassalva kan komma i flera olika former och de kan innehålla olika ingredienser som gör olika saker för din hunds tassar och trampdynor. Så innan du införskaffar en tassalva till din hund så kan det vara bra att veta vad din hunds trampdynor behöver därefter leta efter vilken ingrediens och typ av produkt som passar bäst för detta.

Vad är en tassalva och vad gör den?

En tassalva används för att skydda din hunds tassar och trampdynor från slitningar och skador genom att vara ett fett som bildar en hinna eller ett lager runt omkring tassen. Produkten kan användas i förebyggande syfte för att förhindra eller motverka skador och påfrestningar. Men även för att behandla torra partier eller sprickor på din hunds tassar.

Vad är skillnaden på formulan på de olika tasskydden?

Det finns olika formulas på tasskydd och du väljer formula baserat på vad din hund är i behov av. Beroende på vilken formula tasskyddet har så har den olika fördelar och egenskaper som hjälper din hunds tassar igenom olika påfrestningar.

 • Salva – har oftast en lite lättare konsistent och är berikad med läkande och stärkande vitaminer. Produkten används oftast för att återfukta och stärka trampytan över en längre tid.
 • Balm – har oftast en lite tjockare konsistent och blir fetare än en salva. Balm är ett mellanting mellan salva och vax och används för att skapa som ett skydd runt tassen för att arbeta förebyggande och vårdande samtidigt som den återfuktar och reparerar.
 • Vax – är den kraftfullaste av de olika formerna och arbetar stärkande och skyddande mot de olika påfrestningar som kan finnas för hundens tassar.

Varför skall tassalva användas?

En hunds trampdynor fungerar som stötdämpare och bromsar för de och finns för att hjälpa till att skydda deras ben och leder i och runt foten. De bidrar också till att hunden ska känna och hålla sig stabil på halkiga ytor och kunna gå, springa och klättra bra. För att klara detta så måste du som ägare rå om och se efter din hunds tassar, eftersom dessa kan vara känsliga för skador, sprickor och obehag.

En tassalva är ett ytterst supplement för att din hund ska undvika eller till och med slippa känna något obehag. De flesta av produkterna är tillverkade på naturliga oljor och fetter men det är ändå viktigt att du är noggrann med att produkten du väljer inte innehåller några gifter som är skadliga för din hund. Detta eftersom hundarna tenderar att slicka sig om tassarna när du smort in de.

När ska en tassalva användas?

En tassalva är ett perfekt supplement att använda för att din hund ska slippa uppleva obehag och har ett flertal olika fördelar. Därför är den perfekt att användas exempelvis vid:

 • Hyperkeratos – är ett hälsotillstånd hos hundar som gör att huden på trampdynorna eller näsorna blir tjockare och spricker.
 • Vägsalt, snö & is – kan fastna mellan tårna och kan vara obehagligt för din hund att gå på.
 • Hårda underlag – kan orsaka skada eller slitage på din hunds trampdynor och därför kan du som användare förebygga detta genom att återfukta och återställa trampdynorna.
 • Varmt underlag – på sommaren när asfalten kan bli för varm så kan hundens tassar skadas eller brännas och därmed behövas återfuktas och lugnas ner.

Hur ofta skall man använda tassalva?

En tassalva bör användas dagligen, helst på kvällen då din hund inte kommer att använda tassarna på några timmar. Försök även använda tassalvan i förebyggande syfte så att din hund inte får problem framåt.

Varför får hundar torra tassar?

Hundar får oftast torra tassar under vintern och våren då vädret är torrt samt det är besvärligt underlag.

Vad kostar en tassalva?

Allt mellan 100-400kr beroende på märke, ingredienser och volym.