Bästa hundhandduken

Bäst i test: Bästa hundhandduken 2024

Publicerad av

Alla hundägare känner nog igen den lukten som infinner sig när din hunds päls blir blöt. För att undvika detta vare sig din hund har blivit blöt ute på promenaden, i duschen eller efter att ha badat så hjälper det att torka din hund efteråt. På så sätt slipper du lukten av blöt päls och för detta finns det speciella handdukar designade och utformade för din hund. Men vad utgör då en hundhandduken till den bästa?

Den bästa hundhandduken skall vara mjuk, absorberande och enkel att tvätta.

5 bästa hundhanddukar till din hund

1. Scruffs Noodle Handduk – Bäst i test

Bästa hundhandduken lättanvänd

Scruffs Noodle Handduk är den bästa hundhandduken som är designad som en handduk med handskar för dina händer, vilket ger bästa möjliga torkningsprocessen. Handduken är tillverkad i ett supermjukt mikrofiber-material vilket lätt absorberar vattnet i din hunds päls och ger din hund en trevlig upplevelse.

Vad vi gillar med produkten: Designad för att ge dig som användare gott grepp när du torkar din hund.
Passar bra för dig som: Vill ha en behaglig torkningsprocess för både din hund och sig själv.

2. Rukka Micro Light Badrock Granit – bästa hundbadrocken

bästa hundbadrocken

Rukka Micro Light Badrock Granit är den bästa hundbadrocken. Den är tillverkad i ett mjukt och skönt mikrofiber-material och är designad för att göra din hund torr och hålla den varm efter exempelvis duschen och badet. Dess material möjliggör att den absorberar vätska sju gånger sin egen vikt samt att den blir bara bättre och bättre ju oftare den tvättas.

Vad vi gillar med produkten: God absorberingsförmåga.
Passar bra för dig som: Vill ge sin hund en badrock som kan hålla den varm efter duschen eller badet.

3. Aveo Plutoduken original – Bästa handduken prisvärd

bästa hundhandduken prisvärd

Aveos Plutoduken original är den bästa handduken för alla pälsdjur. Det är en högabsorberande handduk för din hund som är tillverkad i ett mjukt och skönt material. Handduken absorberar mycket bättre än en frottéhandduk, vilket gör att tiden det tar att torka blir kortare och mer effektiv. Plutoduken rekommenderas att vara lite fuktig för bästa möjliga resultat.

Vad vi gillar med produkten: Ger en effektivare och kortare torkningsprocess.
Passar bra för dig som: Vill ha en högabsorberande och mjuk handduk.

4. Scruffs Noodle Matta – Hundhandduk lättanvänd

hundhandduk bäst i test

Scruffs Noodle matta är den hundhandduken som är bäst i test. Handduken är designad som en matta och tillverkad i supermjukt mikrofiber-material som passar bäst för att torka av din hund efter en blöt promenad, efter duschen eller badet.

Vad vi gillar med produkten: Designen möjliggör för hunden att rulla och trycka sig mot den själv för att torka sig själv.
Passar bra för dig som: Vill ha en supermjuk mikrofiber handduk till sin hund.

5. Trixie Handduk – Bästa stora handduken till hundar

bästa stora hundhandduken

Trixies handduk är den bästa stora handduken till hundar. Handduken behöver enbart läggas på hunden och dras sakta över hunden för att samla upp vattnet efter exempelvis duschen eller den blöta promenaden. För att få maximal effekt av handduken är den som bäst om den är fuktig vid användning.

Vad vi gillar med produkten: Att den gör torkningsprocessen smidig och effektiv.
Passar bra för dig som: Vill ha en stor handduk till din hund.

bästa hundhandduken

Varför ska man köpa en hundhandduk?

Att köpa och använda en handduk till din hund kan underlätta både för hunden men även för dig. Att använda handduken på din hund efter den ha badat gör att denne slipper gå runt blöt och riskera att bli kall och frysa. För dig kan det minimera lukten av blöt hund samt risken att din hund springer runt blöt och förstör saker i ditt hem.

Varför funkar det inte bara att använda en vanlig handduk?

Det fungerar att använda sig av en vanlig handduk som du har i badrumsskåpet hemma men hundhanddukar är tillverkade i ett specifikt material som hjälper dig att absorbera och transportera bort vatten effektivare från din hunds päls.